Jesień nie napawa optymizmem – kolorowe liście i październikowe słońce szybko ustępują miejsca listopadowej słocie. Na jesienną chandrę jest jednak sposób! Aromatyczne i esencjonalne syropy YO prosto z austriackich Alp pozwolą przenieść się na wiosenną zieloną łąkę. Dzięki nim żadne przeziębienie nie będzie Ci straszne!
Jesienna dieta
Pierwsze chłodniejsze dni nie tylko przygnębiają nas i smucą, są również zagrożeniem dla naszej sylwetki. Powszechne prawo jesienno – zimowe (im zimniej, tym więcej jemy) i mniejsza niż latem dawka ruchu sprzyjają pojawianiu się dodatkowych kilogramów. Warto zatem zadbać o lżejsze posiłki. Syrop YO jabłkowo – ziołowy zawiera witaminy, składniki mineralne, makro- i mikroelementy, kwasy jabłkowy i cytrynowy, które oczyszczają i pobudzają układ pokarmowy do intensywniejszej pracy. Dzięki błonnikowi zawartemu w jabłkach poprawia się ruch jelit, a uczucie sytości chroni przed sięgnięciem po kolejne pyszne ciastko.
Syropoterapia
Jesienią często meczy nas nieznośne przeziębienie. Zapomnijmy o kolorowych tabletkach i wypróbujmy sprawdzone sposoby babuni, zawsze skuteczne, które znowu wracają do łask. Gorąca herbata z syropem malinowym YO nie tylko poprawia nastrój, przypominając ciepłe, letnie dni. Pomaga również w walce z natrętnym przeziębieniem, którą jesienią często przychodzi nam toczyć. Zawarte w syropie maliny hamują rozwój bakterii chorobotwórczych i zabezpieczają przed wchłanianiem toksyn. Mają również działanie odżywcze, opóźniają proces starzenia się dzięki przeciwutleniaczom, usuwają szkodliwe produkty przemiany materii. Jeśli na bój z przeziębieniem jest już za późno i dopadła nas angina lub grypa, warto sięgnąć po syrop YO z owoców leśnych. Jego cenne składniki wykazują właściwości przeciwzapalne i bakteriobójcze, syrop zawiera także żelazo, potas i witaminę C. Dzięki napotnemu działaniu pomaga także złagodzić gorączkę. Na chorobowy ból głowy i kobiece migreny pomocny będzie syrop YO z kwiatów czarnego bzu. Można go również podawać jako środek witaminizujący i wzmacniający podczas każdej infekcji – z nim szybko wstaniemy z łóżka!
Jesienne specjały
Syropy YO nie tylko pomagają zwalczyć uciążliwą chorobę, pozwalają również na odrobinę ekstrawagancji w jesiennej kuchni. Owocowy smak syropów przywodzi na myśl słodki smak lata. Niech kulinarne eksperymenty nie skończą się jednak tylko na herbacie z malinowym sokiem! Wyczaruj prawdziwe specjały, takie jak biszkoptowy omlet z syropem malinowym YO. Składniki których potrzebujesz to 2 jaja, płaska łyżka mąki, łyżka cukru, szczypta soli, łyżeczka oliwy lub płaska łyżeczka masła, 10 dag świeżych lub mrożonych malin, łyżka syropu malinowego YO, 20 dag winogron, kubeczek jogurtu morelowego i szklanka soku pomarańczowego. Oddziel białka od żółtek. Żółtka roztrzep z mąką i lekko posól, a z białek ubij pianę. Do sztywnej piany, nie przerywając ubijania, wsypuj stopniowo cukier. Delikatnie, dodając po łyżce, połącz pianę z ciastem. Na teflonowej patelni rozgrzej tłuszcz, ostrożnie wlej masę i smaż pod przykryciem na małym ogniu. Gdy omlet zetnie się od spodu i wyrośnie, podważ go i ostrożnie przewróć na drugą stronę, a następnie przykryj, i podrumień. Gotowy omlet zsuń na talerz, nałóż osączone owoce i polej syropem. Podawaj od razu, najlepiej ze szklanką mleka lub kakao. Omlet możesz również posmarować dżemem i posypać płatkami migdałowymi.
Z syropami YO możesz również wyczarować inne niezwykłe dania. Wystarczy odrobina fantazji. Naleśniki z białym serem polej syropem YO z leśnych owoców. Ryż z jabłkami i cynamonem podaj z odrobiną syropu jabłkowo – ziołowego YO, a gofry z bitą śmietaną udekoruj syropem YO z kwiatu czarnego bzu i delektuj się smakiem lata ukrytym w owocowych syropach YO!
YO – owocowy syrop malinowy
Wyprodukowany bez dodatku konserwantów i sztucznych barwników, pasteryzowany. W skład Yo – owocowego syropu malinowego wchodzą: cukier, woda, sok owocowy z zagęszczonego soku malinowego (10%), aronii, czarnego bzu i czarnej porzeczki, zagęszczony sok ze słodkich jabłek, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat). Zawartość soku owocowego co najmniej 20%. Syrop rozcieńcza się w proporcji: 1 do 6. Zawartość netto: 700 ml/ 903 g. Cena ok. 7,50 PLN
YO – owocowy syrop jabłkowo-ziołowy
Wyprodukowany bez dodatku konserwantów i sztucznych barwników, pasteryzowany. W skład Yo – owocowego syropu jabłkowo-ziołowego wchodzą: cukier, sok jabłkowy z zagęszczonego soku jabłkowego, woda, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, wyciąg z ziół. Zawartość soku owocowego co najmniej 45%. Syrop rozcieńcza się w proporcji: 1 do 6. Zawartość netto: 700 ml/ 903 g. Cena ok. 7,50 PLN
YO – syrop z kwiatu czarnego bzu
Wyprodukowany bez dodatku konserwantów i sztucznych barwników, pasteryzowany. W skład Yo – syropu z kwiatu czarnego bzu wchodzą: cukier, woda, zagęszczony sok ze słodkich jabłek, wyciąg z kwiatu czarnego bzu, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, sok cytrynowy z zagęszczonego soku cytrynowego, aromat. Syrop rozcieńcza się w proporcji: 1 do 6. Zawartość netto: 700 ml/ 903 g. Cena ok. 7,50 PLN
YO – owocowy syrop z dzikich owoców jagodowych
Wyprodukowany bez dodatku konserwantów i sztucznych barwników, pasteryzowany. W skład Yo – syropu z dzikich owoców jagodowych wchodzą: cukier, woda, sok owocowy z zagęszczonego soku aroniowego, czarnego bzu, czarnej porzeczki i truskawki, zagęszczony sok ze słodkich jabłek, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat. Zawiera cukier, pasteryzowany. Zawartość soku owocowego co najmniej 20%. Syrop rozcieńcza się w proporcji: 1 do 6. Zawartość netto: 700 ml/ 903 g. Cena ok. 7,50 PLN
źródło: Aronia S.A.